første jobb

Få mest mulig ut av din første jobb

1. Tenk på hvorfor du valgte jobben

Hva fikk deg til å velge denne rollen selv? Er det fordi du er spent på bedriftskulturen? Tror du på merkevaren? Suksess ser annerledes ut for alle, så det er viktig å oppdage tingene om denne rollen som får deg til å føle deg oppfylt hver dag. Det kan være så bredt som å ønske å jobbe med et godt team eller noe dypere som å kunne bidra til etikken i selskapet. Uansett hva det ser ut for deg, husk det når du begynner hver dag.

2. Hold oversikt over hva du lærer

Ikke å høres for mye ut som veiledningsrådgiveren din på videregående skole, men hver opplevelse har potensial til å være en læringsopplevelse. Din første jobb gir mange muligheter til å bygge fundament for fremtiden din. Så ta deg tid til å tenke på alt denne rollen, selskapet og teamet rundt deg kan lære deg. Dette er hvor du vil vokse mest, både profesjonelt og personlig.

første jobb

3. Arbeid smartere

I enhver jobb vil du ha mange frister å jobbe mot. Det vil ikke være mye annerledes enn det du måtte gjøre på skolen, men til tider kan det føles mer krevende. Det kan ta litt tid å tilpasse seg arbeidsflyten til det nye teamet ditt, og det er viktig å lære hvordan du kan balansere tidsfrister med møter, samarbeid og flere prosjekter.

Du kan starte med å prøve ut noen produktivitetsteknikker. En flott å begynne med er tidsblokkering. Det er der du angir bestemte tidspunkter i løpet av dagen for spesifikke oppgaver og prosjekter. En annen viktig ting å gjøre er å kommunisere med teamet ditt om hvordan du best kan samarbeide. Du kan hente noen nye ideer til hvordan du kan kartlegge dagen din.

4. Vær oppmerksom på dine dårlige vaner og eie dem

Ingen er perfekt. Du vil gjøre feil, du vil glemme å gjøre noe, en frist du var trygg på, kan ende opp med å bli presset tilbake. Selv om det ikke er ideelt, skjer disse tingene. Du vil få testet dine evner, og det kommer til å bli bra fordi du vil oppdage blinde flekker og deler av deg selv som du får muligheten til å forbedre. Ingen liker å rote eller fokusere på de dårlige vanene, men hvis du eier feil og reiser deg igjen når du faller, vil du forbedre deg hele tiden.

5. Skap et positivt miljø

første jobb

Ingen liker å være omgitt av negativ snakk, spesielt på jobben. Tenk på hvordan du kan bringe positiv energi til samtaler gjennom dagen. Det føles kanskje ikke som det, men positiviteten din kan bidra til å endre teamets dynamikk og omstemme kulturen ved å starte en ringeffekt. Når du gjør det, vil du gjøre arbeidsmiljøet bedre for teamet ditt, og du vil bli husket som noen som får folk til å føle seg bra om å være på jobb. Det er vinn-vinn for alle.

6. Administrer forventningene dine

Hver nye opplevelse kommer med forventninger. Nøkkelen til å ha en flott opplevelse hvor du enn er, er å forstå hva forventningene er. Hva vil du ha fra denne jobben? Å bygge gode forbindelser, utvide kompetansen din, få erfaring innen drømmeområdet ditt, tjene mye penger?

Related Posts